Nederland wordt overspoeld door een tsunami van huidkanker

0
64
Dermalink

Jaarlijks neemt het aantal mensen, bij wie de diagnose huidkanker wordt gesteld, toe. Wanneer huidkanker wordt geconstateerd, is de dermatoloog de aangewezen medisch specialist om deze huidaandoening te behandelen. Dermalink is een zelfstandige polikliniek voor huidziekten en spataderen in Amersfoort-Vathorst. Dermalink biedt complete en hoogwaardige dermatologische zorg: het behandelen van eczeem, spataders, moedervlekken en acné, maar ook worden er uitgebreide operaties uitgevoerd zoals in het geval van huidkanker. “Als best medical practice wil ik er graag extra waarden aan toevoegen, zoals binnen een week een afspraak, binnen twee weken een behandeling, één behandelend arts als vast aanspreekpunt en gratis parkeervoorzieningen voor de deur.”

DermalinkDit zegt dermatoloog dr. Roeland Ceulen. Hij is de drijvende kracht achter het succes van Dermalink dat gevestigd is als zelfstandige polikliniek voor dermatologie en flebologie. “Dermalink heeft met alle Nederlandse zorgverzekeraars overeenkomsten afgesloten zodat alle inwoners van Amersfoort en omstreken bij Dermalink terecht kunnen voor een effectieve behandeling van huidkanker, spataderen en alle andere huidproblemen waar de huisarts geen passende oplossing voor kan vinden”, aldus Ceulen die na zijn opleiding geneeskunde in Maastricht als dermatoloog gepromoveerd is op behandeling van spataderen. “Behandelingen bij Dermalink zijn van hoge kwaliteit en worden te allen tijde getoetst aan nieuwe inzichten en eisen in de vakgebieden dermatologie en flebologie. Het verschil met een ziekenhuis is dat wij onze aandacht volledig kunnen richten op huidziekten. Hierdoor kunnen we snel inspelen op de nieuwste inzichten en daardoor nieuwe behandelmethoden vaak als eerste implementeren.”

EXPERTS IN HERKENNEN EN BEHANDELEN VAN HUIDKANKER

Ieder jaar neemt het aantal nieuwe gevallen van huidkanker toe. Zo is het behandelen van huidkanker uitgegroeid tot misschien wel het belangrijkste onderdeel van het werk van de dermatoloog. Huidarts Sagar Bhagwandin vertelt: “Het is fijn dat mensen steeds ouder worden, maar daarmee neemt het aantal gevallen van huidkanker meer dan evenredig toe. Er is gelukkig in toenemende mate aandacht voor de belangrijkste oorzaak van huidkanker, namelijk zonlicht. Gezonde buitenhobby’s zoals fietsen en tuinieren hebben ineens een risicovolle keerzijde”.

Wat veel mensen zich niet realiseren, is dat de dermatoloog een sleutelrol speelt in het herkennen en behandelen van huidkanker. Om het groeiend aantal patienten met huidkanker nog beter te kunnen behandelen, hebben de dermatologen bij Dermalink sinds kort een behandelkamer speciaal ingericht voor de diagnostiek en behandeling van huidkanker. Een speciale handmicroscoop wordt ingezet om huidkanker in een vroeg stadium te herkennen. Daarnaast biedt de polikliniek alle behandelmogelijkheden waaronder laser, operatie en fotodynamische therapie. Hoewel met deze moderne technieken behandeling van huidkanker vaak goed mogelijk is, is de grootste winst voor de patiënt toch te behalen door huidkanker in een vroeg stadium te herkennen. Dan is het plekje vaak nog klein en is behandeling vaak een kleinigheid. Echter is het herkennen van huidkanker niet eenvoudig.

Daarom geeft Bhagwandin een aantal waardevolle tips. “Ten eerste presenteert huidkanker zich vaak als een niet genezend plekje, meestal in het gelaat. Natuurlijk heeft iedereen wel eens een plekje, maar als dit een wondje is dat na zes weken niet spontaan is genezen, dan zou er wel eens sprake kunnen zijn van huidkanker. Een tweede tip is om zelf je moedervlekken regelmatig te controleren. Veranderingen in kleur en vorm zijn namelijk goede redenen om naar je huisarts te gaan. Immers, een veranderende moedervlek is vaak ‘niet pluis’. Wanneer de moedervlek een vorm van huidkanker blijkt te zijn, dan is de prognose vaak beter wanneer behandeling zo snel mogelijk plaats vindt.”

SPATADERCENTRUM

DermalinkIedereen kent ze wel, van die kronkelige en dikke aders aan de benen, vaak ontsierlijk maar tegelijkertijd niet altijd onschuldig. Dr. Marije Kroon, dermatoloog-fleboloog vertelt: “Een spatader is een ader die niet goed in staat meer is om het bloed uit het been terug te voeren naar het hart. Er blijft als het ware teveel bloed achter in het beenaderen met als gevolg dat deze aderen steeds meer verwijd raken. Het gevolg is dat er vocht in de benen ontstaat dat zich als eerste laat zien in de vorm van dikke enkels. Dit vocht wordt ook wel ‘oedeem’ genoemd. Oedeem is vaak het begin van een ziekteproces dat in een verder gevorderd stadium ook eczeem, pigment, huidverharding laat zien en waardoor tot slot een open been kan ontstaan”.

Dr. Kroon vervolgt: “Als een patiënt symptomen heeft, en er een spatader zichtbaar is, dan is één en één natuurlijk snel twee en komt de patiënt gelukkig snel op mijn spreekuur terecht. Het punt is echter dat bij de meeste mensen de spataders juist niét zichtbaar zijn. En in dat geval is het nog maar de vraag of de patiënt door de huisarts doorverwezen wordt naar de specialist”. Het enige juiste onderzoek om de aanwezigheid van spataders vast te stellen, is het echo-duplex onderzoek. Met dit specifieke echo-onderzoek kunnen ook bij mensen die geen zichtbare spataders hebben, de niet zichtbare maar wel voor de bloedcirculatie belangrijke diep gelegen aders worden doorgemeten en daarmee de diagnose spataders of niet, betrouwbaar worden vastgesteld. Bij voorkeur verricht de medisch specialist zelf dit onderzoek om zodoende een eventuele samenhang van de bevindingen bij lichamelijk onderzoek en het echo-duplex onderzoek vast te kunnen stellen. Bij Dermalink worden daarom intake-consult, echo-duplex onderzoek, en het opstellen van een behandelplan, altijd door de medisch specialist zelf gedaan. Een bijkomend voordeel hiervan is dat de patiënt slechts één keer hoeft te komen en dat is wel zo patiëntvriendelijk.”

KWALITEITSBORGING

DermalinkDe kwaliteit bij Dermalink wordt onder andere gewaarborgd door het lidmaatschap van de Wetenschappelijke Vereniging van Dermatologen. De instelling is door de overheid erkend als polikliniek voor medisch specialistische zorg. Dermalink heeft zorg-overeenkomsten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Na verwijzing door de huisarts worden alle behandelingen vergoed. Dermalink heeft het ZKN-keurmerk voor zelfstandige klinieken. Dermalink bevindt zich in Amersfoort-Vathorst in de wijk tegenover de bibliotheek en winkelcentrum Vathorst. Voor de auto is er gratis parkeergelegenheid. De kliniek is geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 16.30uur. Schroom niet, bel of mail ons!

Dermalink
Blokzijlpark 30AB, Amersfoort
T. 033-4334600
www.dermalink.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul a.u.b. uw commentaar in!
Vul a.u.b. uw naam in